Het verhaal van het merk Samsoe Samsoe begon allemaal in 1993, toen de gebroeders Samsoe een juwelierszaak openden in Kopenhagen. Het merk bouwden haar assortiment al gauw uit met T-shirts en knitwear voor mannen. Na de overname door Peter Sextus en Per-Ulrik Andersen in 2000, breidde het label uit tot een internationaal modehuis. Het definieert haar label als minimalistisch, betaalbaar en toegankelijk.

Inmiddels heeft het merk de nodige stappen gezet om haar ecologische voetafdruk te verbeteren. Het wereldwijde tekort aan grondstoffen maakt het noodzakelijk om te werken met gerecyclede materialen, zoals katoen. Het gelooft een verandering te kunnen maken in de mode-industrie.

Katoen, Gebied, Landbouw, Oogst, Gewas, Missouri, Val
Source: Pixabay

Het meest duurzame product, is het product dat je al draagt. Samsoe Samsoe streeft er daarom na om kleding te maken van natuurlijke en biologisch afbreekbare vezels. Het merk is inmiddels GOTS-gecertificeerd. De Global Organic Textile Standard (GOTS) is ‘s werelds toonaangevende standaard voor organische vezels. Het gerecyclede katoen wordt gemaakt van textielresten van gebruikte kleding. Het wordt opnieuw verwerkt tot garen die tot nieuwe stoffen worden gesponnen om nieuwe kleding van te maken. Door het gerecyclede katoen te combineren met andere materialen wil het de levensduur van haar producten verlengen.

Kortom maakt Samsoe Samsoe mooie stappen om haar ecologische voetafdruk te verminderen en het milieu minder te belasten. Zodat we nog lang kunnen genieten van onze wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *