Photo by: Stephan Knecht, de Sede

Het verhaal van misschien wel mijn meest favourite meubelfabrikant, de Sede. Het bedrijf is een designmeubel fabrikant die zowel kussens, fauteuils en bankstellen verkoopt.
de Sede was oorspronkelijk een kleine maar bekwame zadelmakerij in Klingnau, Zwitserland. De ambachtslieden die er werkte zette zich ten volste in om het best mogelijke leer om te zetten in zitmeubels. Dankzij hun jarenlange toewijding en de nodige ervaring heeft de Sede vandaag de dag de kwaliteiten om handgemaakte lederen meubels van uitzonderlijke kwaliteit te creëren.

In 1965 werd het familiebedrijf een naamloze vennootschap genaamd de Sede AG, maar bleef gelukkig trouw aan hun oorspronkelijke leidende principes. Vanaf dit moment ontwikkelde de Sede AG zich snel: topontwerpers van internationaal kaliber werden aangenomen de meubels te maken, extra productiefaciliteiten werden geopend en er werd een internationaal distributienetwerk opgezet. Verfijnde ontwerpen die vakkundig traditioneel en nauwkeurig Zwitsers-vakmanschap integreren, bezorgden het merk snel een internationale reputatie. Niet voor niets dat Zwitsers-vakmanschap bij ons allen zo befaamd is.

Photo by: Merlijn van Gerven

Nu jullie op de hoogte zijn van het bedrijf in kwestie en hun ontwikkelingen is het tijd om mijn favourite de Sede bankstel, de DS-600 toe te lichten. De DS-600, vernoemd naar een mythisch alpine schepsel, de Tatzelwurm, belichaamt al meer dan 45 jaar de levensstijl van de Sede. Met zijn modulaire elementen die kunnen worden uitgebreid naar elke individuele smaak, heeft hij de wereld rondgereisd en zelfs zijn plaats in het Guinness Book of Records gevonden als ‘s werelds langste bank. Geweldig toch?! Een bank die je als een soort van slang kunt vormen in de gewenste positie in je huis. Hoe langer, hoe meer mogelijkheden.

Deze de Sede bank afgebeeld op onderstaande foto is op dit moment beschikbaar bij WESTSIDE.

Photo by: Merlijn van Gerven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *