Source – Merlijn van Gerwen

Terug in de jaren 90 had Paul Harvey, toenmalig hoofdontwerper bij Stone Island, zijn zinnen gezet op het verven van Kevlar, een stof welke toentertijd bekend stond als onmogelijk om te verven. Kevlar is sterker dan staal en werd toen eigenlijk alleen maar gebruikt in kogelvrije vesten. Verf droop gewoonweg van de stof af zonder enig effect achter te laten, maar Harvey daagde zijn productieteam uit. Uiteindelijk bonden zij een dunne laag nylon en voegden een polyurethaan-coating toe aan de Kevlar, waardoor het de kleurstof succesvol absorbeerde.

Dit is slechts een van de velen succesverhalen vanuit het Stone Island kleurlab. Zo hebben zij ook als eerste jassen en truien weten te fabriceren van welke de stof op temperatuur van kleur verandert. Naarmate de jaren en technologie vorderde, vorderde zo ook de technieken en ontwerpen van Stone Island.

Source: Merlijn van Gerwen

Ook dit jaar hebben zij weer een aantal truien in de collectie met een opvallend verfproces.

De Autumn/Winter 2021 collectie bevat truien speciaal bewerkt met een OFF-DYE OVD-Behandeling. De katoen(fleece) t-shirts, sweatshirts en hoodies voorzien van de OFF-DYE OVD-behandeling doorgaan een cyclusvan reactieve kleurstof- en harsbehandeling met daaropvolgende droging. De kledingstukken worden vervolgens corrosie behandeld, gewassen en gedroogd.

De OVD-Treatment sweatshirt en OVD-treatment hoodie zijn verkrijgbaar bij WESTSIDE in groen en zwart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *