Een ode aan het creatieve bestaan van Gio Ponti. Hij was een Italiaanse architect, industrieel designer, meubel designer, artiest, en schrijver bij zijn magazine Domus. Dit indrukwekkende portfolio heeft een grote impact gehad op hoe wij “modern” ervaren.

In zijn legendarische carrière heeft Ponti meer dan 100 gebouwen binnen Italië gerealiseerd, hij was een van de grondleggers van de moderne architectuur binnen Italië. Zijn meesterwerk was de Pirelli Toren in Milaan. Dit gebouw, dat in de jaren 60 uit de stijgers kwam, weergeeft Italië zijn heropbouw en krach na de 2e wereldoorlog. De moderne uitstraling duidt voor vele aan hoe progressief Italië was qua design.

Pirelli Tower (Source: Ulf Liljankoski)

Ponti heeft ook zijn afdruk in de interieur wereld achtergelaten. De Superleggera stoel is één van zijn meest iconische interieur designs, de lichte stoel straalt minimalisme uit met een elegante draai.

Gio Ponti Superleggera stoelen met signature Gio Ponti Book at WESTSIDE

Dit is pas een begin aan het lange verhaal van Gio Ponti. Zijn signaturen boek getiteld “Gio Ponti” gaat diep in op zijn visie, creatie en biografie. Dit boek is een grote aanrader als je geïnteresseerd bent in modern design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *