Olaf hoody
Photo by Merlijn van Gerven

Wanneer je het merk OLAF voorbij ziet komen, denk je meteen aan een succesverhaal. In het straatbeeld zijn de logo t-shirts en tote bags niet weg te denken. Het merk wordt verkocht bij de Bijenkorf, is internationaal bekend, en Olaf Hussein behoort tot de bekende groep Amsterdamse ondernemers waar de mannen van Daily Paper en Filling Pieces ook bij horen. Echter liep het op school minder lekker. In groep zeven werd hij ooit weggestuurd en als elfjarige moest hij iedere ochtend alleen met de bus naar een ander dorp, om daar de basisschool af te maken. 

Amsterdam

Na de middelbare Hotelschool, verhuisde hij naar Amsterdam om aan de opleiding Management Economie en Recht te beginnen, waar hij netjes in vier jaar tijd zijn diploma haalde. In het derde jaar van zijn opleiding ontmoette hij de jongens achter Daily Paper en Filling Pieces. Hij ging vervolgens Communicatiewetenschappen studeren, omdat een van hen dat ook deed. Naar verloop van tijd ontstond bij Olaf het idee om een eigen merk op te zetten. 

Werken voor een grote onderneming

Het begon allemaal met het maken van jeans. Die verkocht hij in de winkel waar hij destijds zijn bijbaan had. Op een dag liep een hoofd van de menswearafdeling van Tommy Hilfiger binnen. Hij zag het talent van Olaf en spoorde hem aan om te solliciteren bij Tommy. Olaf zou echter worden afgewezen op een marketingfunctie. Na nog een keer proberen, werd Olaf aangenomen als stagiair op de ontwerpafdeling. 

Na een aantal maanden vroeg Olaf zich echter of dit wel voor hem was weggelegd. Toch besloot hij om door te zetten. Uiteindelijk heeft zijn doorzettingsvermogen ervoor gezorgd, dat hij werd aangenomen als menswear designer. Na twee jaar zou hij zijn baan opzeggen en een eigen merk starten: OLAF.

Shop Olaf kleding online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *