Bron: Khemkhaeng

Gap, de wereldwijde kledingketen heeft voor de eerste helft van 2021 de samenwerking met Kanye West gepland. YEEZY X GAP moet Gap weer op de kaart zetten, het merk merkte een flinke daling in omzet over de jaren heen, wat bijna leidde tot faillissement.

Kanye West was in zijn jeugdjaren een verkoper bij Gap. Over deze tijd vertelde hij dat hij het altijd fijn vond om rond kleding te zijn, hij hield van de kleuren, stoffen en de proporties. In deze periode was Gap te prijzig voor West, hij werkte een parttimebaan wat betekende dat hij geen kortingen kreeg. Naast dit baantje zat West nog gewoon op de middelbare school.

Dit verhaal maakt de samenwerking nog indrukwekkender, van een parttime werknemer, naar een positie om het wereldbedrijf van de ondergang te helpen. West verteld ook dat hij met de samenwerking zijn kleding beschikbaar wil maken tot een groter publiek op het gebied van prijs.

Op 8 Juni posten Gap een video van een pufferjacket zonder seams en sluiting op hun officiële Instagram account. Je merkt ook hoe serieus ze dit project nemen; alle posten van het verleden zijn verwijderd, en in hun bio wordt er direct gelinkt naar de gap.com/yeezy pagina

Gap Instagram

Ik ben persoonlijk erg benieuwd waar deze samenwerking toe leidt. Het ziet er veelbelovend uit, de eerste release oogt erg kwalitatief, en op het gebied van design uniek en vooruitstrevend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *